Sök
Uppdaterad 05 juli 19.04

05 juli 16.18, Räddningsinsats, Simrishamn

Kiviks Stora väg. En vagn har vält på marknadsområde.

Polis skickas till Kiviks Stora väg, dit räddningstjänst och ambulanssjukvård larmats med anledning av att en vagn vält på marknadsområde.

Ett flertal personer är skadade, en räddningsinsats pågår. Polisen har ingen uppgift om skadeläget.

Händelsen hanteras primärt som en räddningsinsats, som leds av räddningstjänsten. Polisens främsta uppgift är inledningsvis att bistå räddningstjänsten i dess arbete, därefter att utreda om brott i sammanhanget kan misstänkas.

Uppdatering kl. 18.39: Efter vad som just nu är känt, skadades fyra personer som en följd av händelsen. Två av dessa har av sjukvården hänvisats till vårdcentral för vård. Två personer är förda till sjukhus med ambulans. En av dessa, en man i 55-årsåldern har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Polisen utreder just nu händelsen som vållande till annans död. Ingen är i nuläget frihetsberövad och ingen är brottsmisstänkt.

Olycksplatsen är avspärrad för brottsplatsundersökning, som utförs av kriminaltekniker.

Uppdatering kl. 19.04: Rubriceringen är ändrad och utökad till grovt vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.