Sök

06 juli 07.06, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har sju personer i länet omhändertagits för fylleri. Ett antal personer har också medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. 

00:07 Trafikkontroll, Härnösand
Polisen har haft en trafikkontroll på E4 Granudden, Härnösand. Samtliga kontrollerade var utan anmärkning.

01:31 Misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till Stora torget med anledning av en misshandel. En kvinna ska ha misshandlat en annan kvinna, enligt initiala uppgifter. En anmälan om misshandel upprättas. Ingen misstänkt påträffas. 

01:56 Misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till ett uteställe i Sundsvall med anledning av att ordningsvakt har envarsgripit en man som misstänks för misshandel. En man är misstänkt för att ha misshandlat en annan man. Polisen tar upp en anmälan. Det ska inte ha funnits något behov av ambulans.

03:34 Trafikbrott, Örnsköldsvik
Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor på E4 Överhörnäs. Ordningsbot utfärdas då fordonet har otillåtet antal passagerare.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Playa festival, Sundsvall, fredag:

Stämningen på festivalen har varit positiv med många glada besökare som har skött sig exemplariskt. Polisens arbete har flutit på utan motgångar, detta bland annat tack vare ett gott samarbete med arrangör och ordningsvakter. Likaså har samverkan med kommun, socialtjänst och andra frivilliga fungerat mycket bra.

Polisen önskar dock en än större närvaro av vuxna på festivalen; att föräldrar är närvarande och visar upp sig trots att deras barn är unga vuxna. Det skapar en trygghet för de egna barnen men också för alla andra. Polisen vill därför uppmana vårdnadshavare att ta på sig en reflexväst och bege sig ut på stan och festivalområdet.

Tre anmälningar har upprättats i samband med festivalen, de gäller våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman och misshandel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.