Sök

06 juli 07.33, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har två personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dessa misstänks för narkotikabrott.

05:43 Olaga intrång, Östersund
Polisen får ett larm från en väktare som sett en person klättra in på en byggarbetsplats. Polisen åker dit och påträffar en man som stämmer in på signalementet. Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks för olaga intrång samt brott mot knivlagen.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Dundermarknaden, Strömsund, fredag:

Fredagens marknadskväll drog väldigt mycket folk. Under Hoojas spelning var många barnfamiljer på plats. Det blev något stökigare mot stängning. Stämningen var god bland besökarna men berusningsnivån hög. Polisen upplever att besökare var ifrågasättande gentemot polis på plats, bland annat i samband med att de bads hälla ut alkohol.

Polisen vill påminna om att rökning är förbjuden på området. Samt att om man dricker eller tar med sig alkohol ut från öltältet på Dundermarknadens område så riskerar man böter på 1000 kronor för att man dricker eller förvarar alkohol på en offentlig tillställning trots förbud. 

Under kvällen och natten har fem personer omhändertagits för fylleri. Två anmälningar har upprättats; gällande misshandel samt ofredande.

Poliserna som arbetar under marknaden hoppas att alla ser fram emot lördagen och att man tar hand om sig själv och håller sig på en lagom berusningsnivå.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.