Sök

06 juli 08.02, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.

04:57 Göteborg, misshandel
Vi får larm om ett bråk på en restaurang vid Kungsportsavenyn. En person uppges ha blivit slagen med en flaska. Polis kommer till platsen. Mannen som har blivit slagen har ett jack och en patrull kör honom till sjukhus. En anmälan om misshandel är upprättad.

03:36 Tidaholm, grovt olaga hot
Vi får larm om ett bråk på en adress i Tidaholm. Det finns initiala uppgifter om något tillhygge. Polis kommer till platsen. I samband med detta rusar en person ut med tillhyggen i händerna och går till angrepp mot ytterligare två personer utanför bostaden. En av poliserna avfyrar ett varningsskott. Det ger ingen effekt. En polis avfyrar därefter sitt elchockvapen och mannen kan gripas. Mannen har skador sedan tidigare och ambulans larmas till platsen. Ambulanspersonal vårdar mannen på plats. Mannen grips misstänkt för misshandel samt försök till grov misshandel och grovt olaga hot. De två andra personerna på adressen uppges inte ha några allvarligare skador. Platsen spärras av för en teknisk undersökning och vidare utredningsåtgärder kommer ske under dagen.

02:53, Alingsås, misshandel
Vi får in ett larm via SOS om en trafikolycka. När polis kommer till platsen visar det sig vara en man som har varit ute och kört. En annan bilist har sedan stannat, hoppat ut ur sin bil och slagit mannen med en glasflaska enligt uppgift. Oklart vad som ligger bakom. Patrullen genomför en brottsplatsundersökning och skriver en anmälan om grov misshandel. Inga uppgifter om att mannen är förd till sjukhus.

22:13 Göteborg, misshandel
En patrull anträffar en blodig man vid Östra Hamngatan. Det finns uppgifter om att det ska ha skett en misshandel med något tillhygge. Mannen vill dock inte medverka. Inga uppgifter om något ambulansbehov. Patrullen skriver en anmälan om grov misshandel utan misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.