Sök

07 juli 07.18, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har två personer i länet omhändertagits för fylleri (förutom vid Dundermarknaden i Strömsund, se nedan). En person misstänks för narkotikainnehav. 

00:31 Förberedelse till stöld, Åre
Polisen beordras till trakterna av Hallen i Åre kommun med anledning av en misstänkt rekning. Polisen påträffar aktuell bil som två män färdas i. I bilen hittas bland annat slangningsutrustning. De misstänks för förberedelse till stöld och omhändertas enligt utlänningslagen för vidare utredning och förhör. 

00:43 Rattfylleri, Åre
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på länsväg 321 Marby-Myrviken, Åre kommun. Föraren, en ung man, blåser positivt i sållningsinstrumentet (motsvarande strax över en promille alkohol i blodet). Han misstänks för grovt rattfylleri och får sitt körkort omhändertaget.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Dundermarknaden i Strömsund, lördag:

Polisen upplever att det har varit en lugn kväll och natt med god stämning och gott bemötande från besökarna. Patrullerna har kunnat arbeta förebyggande på plats för att förhindra våldsbrott. Cirka 2000 personer har varit i området.

En person har omhändertagits för fylleri. En anmälan har upprättats gällande ofredande. Ordningsböter har utfärdats för offentlig urinering och förargelseväckande beteende genom att spela hög och störande musik.

De ärenden som polisen främst har fått hantera under helgen är ordningsstörande beteenden som enkelt hade kunnat undvikas, så som att människor kör på ett opassande sätt, spelar hög musik, samt dricker alkohol på förbjudet område.

Polisen vill tacka ordningsvakter, räddningstjänst, socialtjänst och arrangörer för ett gott samarbete som har gjort att helgens evenemang har kunnat flyta på bra utan större ordningsstörningar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.