Sök

07 juli 08.33, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Under natten har polisen gripit en äldre man i Gällivare kommun som misstänks ha hotat en kvinna som han har en relation med. Efter förhör har åklagare beslutat att anhålla mannen. 

Sedan midnatt har fyra personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer och satts i arrest. Ytterligare någon berusad person har överlämnats till anhörig.

Under natten har polisen i Pajala (där marknad pågår under helgen) utfärdat ordningsböter till tre män som har urinerat offentligt i centrum.

00:14 Misshandel, Luleå
Polisen beordras till en adress i centrum med anledning av ett slagsmål. Flertalet personer ska ha varit inblandade enligt tidiga uppgifter. Samtliga inblandade personer påträffas inte. Polisen tar upp två anmälningar om misshandel. Det finns inga uppgifter gällande eventuella personskador.

00:28 Misshandel, Boden
Polisen uppmärksammas på en misshandel på/vid Boden alive-området. En man i 20-årsåldern grips misstänkt för att ha misshandlat en annan man i samma ålder. Efter förhör har mannen anhållits. Det finns i nuläget ingen uppgift om att målsäganden uppsökt sjukvård för vård av skador.

01:17 Trafikolycka, Piteå
Polisen beordras till en ort strax utanför Piteå med anledning av en trafikolycka med en fyrhjuling. En person förs till sjukvård med ambulans, skadeläget är oklart. Polisen har pratat med personer på platsen och tar upp en anmälan om smitning från trafikolycka.

01:38 Misshandel, Kalix
Polisen uppmärksammas på en misshandel i centrum. En man i 30-årsåldern är misstänkt för att ha misshandlat en något äldre man. Den misstänkte omhändertas för fylleri.

01:39 Förargelse, Boden
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrum. Föraren får ordningsbot för att ha spelat hög och störande musik samt på grund av trasiga baklyktor.

02:33 Misshandel mm, Luleå
Polisen beordras till en snabbmatsrestaurang i Luleå med anledning av ett bråk. Enligt tillgängliga uppgifter ska minst tre unga personer ha varit inblandade i bråket, en man och två kvinnor. Anmälan samt motanmälan upprättas gällande misshandel/olaga hot respektive hets mot folkgrupp/ofredande. 

02:44 Misshandel, Boden
Polisen kontaktas av en ordningsvakt gällande ett bråk på ett uteställe i Boden. Två män ska ha varit inblandade, anmälan samt motanmälan om misshandel upprättas. 

03:44 Rattfylleri, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil utanför Luleå. Föraren, en man, misstänks vara berusad och medtas för provtagning. Anmälan om rattfylleri upprättas och mannen får sitt körkort omhändertaget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.