Sök

12 juni 12.16, Motorfordon, stöld, Eskilstuna

Gäst stal bil

03:40 En polispatrull la märke till en bilist som de ville kontrollera i Torshälla. Bilen försvann men påträffades strax efteråt tom på Näckrosgatan. En annan patrull stötte på en andfådd person utomhus som kontrollerades.  Det visade sig att mannen hade föremål på sig som kunde knytas till bilen och en adress där bilen hörde hemma.

Efter undersökningsåtgärder framkom att misstänkt hade varit gäst i ett privat  hem, och hade när han lämnade platsen, tillgripit bilnycklar samt andra tillhörigheter. Han lämnade platsen i den tillgripna bilen men upptäcktes av polisen.

Patrullen kontrollerade bilens hemadress och fick klart för sig att bilen var tillgripen.  Misstänkt, som är en man i 20-årsåldern, uppskattade inte polisens intresse och gjorde våldsamt motstånd mot gripandet.

Han misstänks nu även för stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.