Sök
Uppdaterad 13 juni 01.06

12 juni 20.52, Vapenlagen, Stockholm

Skottlossning i Hökarängen.

Polisen larmas om skottlossning i Hökarängen. På brottsplatsen kan konstateras att en eller flera okända gärningsmän skjutit mot ett flerbostadshus, men det har inte uppstått några personskador. 
En större polisinsats arbetar nu med att hitta gärningsmännen som avvikit från brottsplatsen. 
Under arbetet med händelsen i Hökarängen ska en patrull genomföra en kontroll i närliggande Bandhagen. Personen som patrullen har för avsikt att kontrollera beter sig initialt avvikande och patrullen avlossar varningsskott.
Därefter fås personen under kontroll och frihetsberövas. Det är oklart om personen i Bandhagen har någon koppling till det grova vapenbrottet i Hökarängen.

Uppdatering den 13/6 kl 01:00
Personen som frihetsberövades i samband med varningsskottet i Bandhagen har släppts. Vidtagna utredningsåtgärder visar att personen inte har något med brottet i Hökarängen att göra. 
Dock kvarstår avspärrningarna i Bandhagen ett tag till då varningsskottet enligt rutin ska utredas av Avdelningen för särskilda utredningar.Kontakta polisen
Har du information som kan kopplas till det inträffade?
Kontakta oss

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.