Sök
Uppdaterad 15 juni 09.08

15 juni 07.39, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Sedan midnatt har två personer i länet omhändertagits för fylleri. Två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. 

01:13 Misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till centrala Sundsvall med anledning av ett bråk. Två kvinnor ska ha varit inblandade där den ena misstänks ha misshandlat den andra. Polisen håller förhör och tar upp en anmälan om misshandel. 

01:23 Trafikbrott, Sundsvall
Polisen omhändertar körkortet av föraren av en personbil som ska ha kört mot rött ljus i en korsning och varit nära att kollidera med polisbil. Ordningsbot utfärdas också.

03:43 Misshandel, Örnsköldsvik
Polisen beordras till en adress i Örnsköldsvik med anledning av ett bråk. Enligt tillgängliga uppgifter ska tre män vara inblandade. En av dem är misstänkt för att ha misshandlat de andra två. Polisen har pratat med inblandade, anmälan om misshandel upprättas. 

04:17 Smitning från trafikolycka, Sundsvall
Polisen kontaktas om en trafikolycka på Färjevägen, Södra Alnö. Det ska ha rört sig om en singelolycka. Inget fordon finns kvar på platsen när polisen kommer dit. En skylt har dock blivit nedkörd. Polisen tar upp en anmälan om smitning från trafikolycka. 

04:59 Trafikkontroll, Härnösand
Polisen har haft en trafikkontroll på Södra vägen, Härnösand. 61 förare fick blåsa i polisens sållningsinstrument och alla var nyktra.

Övrigt: Under natt och morgon har fyra viltolyckor rapporterats till polisen. De inträffade i Torpshammar, Ånge kommun, i Bullås, Norra Alnö, Sundsvall, i Forsån, Själevad, Örnsköldsviks kommun samt på E4 Nyråviken, Sundsvalls kommun. Inga personskador har rapporterats. 

Uppdatering klockan 09:08:

03:55 Penningtvätt, Sundsvall
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Sundsvall. Misstanke uppstår om penningtvättsbrott då bilägaren inte har tillräckligt stor taxerad inkomst för att ha råd att köpa aktuell bil och inte heller har kunnat ge en trovärdig förklaring. Mannen grips och efter förhör har han anhållits. Bilen har tagits i beslag. Utredning pågår. 

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Kramfors stadsfest fredag:

Polisens insatschef vid Kramfors stadsfest meddelar att det har varit väldigt lugnt för polisen och att stämningen bland besökarna har varit god. 

Ordningsvakter har avvisat 19 personer och avlägsnat 5 personer från området.

Sammanlagt har fyra personer omhändertagits för fylleri.

Polisen har också tagit upp en anmälan om sexuellt ofredande, en anmälan gällande olaga hot samt en gällande ringa narkotikabrott, eget bruk. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.