Sök
Uppdaterad 16 juni 12.09

16 juni 07.55, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 65-tal ärenden som rör Jönköpings län.

Våldsbrott i Vetlanda utreds

02:19 Polis och räddningstjänst larmades till östra delarna av Vetlanda med anledning av ett befarat våldsbrott då flera inringare hade hört höga smällar.

Polisen fann en skadad person på platsen. Mannen var dock vaken och talbar innan transporten till sjukhus. Mannen har skador som initialt misstänktes ha orsakats med hjälp av ett vasst tillhygge.

Misstänkt brottsplats är avspärrad. Polisen arbetar med dörrknackning för att få in vittnesuppgifter. Tekniker är inkallade för att utföra den kriminaltekniska undersökningen. Ett arbete pågår för att kartlägga vad som inträffat och på så sätt utröna om det finns misstänkta personer.

08:13 En förundersökning om försök till mord är öppnad. Brottsoffer är en man i 30-årsåldern.

09:24 Flera personer är inhämtade för förhör om händelsen för att om möjligt berika utredningen.  Delar av avspärrningarna är indragna. Patrullerna fortsätter med informationsinhämtning genom dörrknackning.

I nuläget har vi ingen information om skadeläget för drabbad. Dock är det inget som tyder på att det är livshotande.

12:04 Tre män som hade hämtats till förhör är numera anhållna misstänkta för mordförsöket. Deras innbördes förhållande i gärningen kommer fortsatt att hanteras i utredningen. Arbetet går vidare med sammanställning av vittnesuppgifter, förhör och teknisk bevisning. Skadeläget på drabbad person är fortsatt ej livshotande.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.