Sök

16 juni 08.03, Sammanfattning natt, Västernorrlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00 samt sammanfattning av Kramfors stadsfest.

Sedan midnatt har två personer i Sundsvall och en i Sollefteå omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dem misstänks för ringa narkotikabrott genom eget bruk. 

Två viltolyckor har rapporterats till polisen under natten, de inträffade i Nybodarna, Ånge kommun samt i Kragom, Härnösands kommun. Inga personskador uppstod.

00:19 Grovt olaga hot, Härnösand
Under natten har polisen gripit en man i 60-årsåldern utanför Härnösand. Mannen misstänks ha hotat en annan man. Det finns uppgifter om att hotet har skett med ett vapenliknande föremål varför det rubriceras grovt olaga hot. Mannen är även misstänkt för att ha misshandlat en tredje man. Efter förhör har åklagare beslutat att anhålla den misstänkte.  

00:26 Rattfylleri, Sundsvall
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Birsta. Föraren, en kvinna, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Anmälan om rattfylleri upprättas.

00:28 Misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till ett snabbmatsställe i Stenstan där en okänd gärningsperson ska ha blivit utåtagerande mot en man. Polisen tar upp en anmälan om misshandel. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

00:31 Trafikbrott, Sollefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor. Föraren får en ordningsbot för otillåtet antal passagerare.

00:53 Misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till en krog i Sundsvall med anledning av ett bråk. Bland annat ska två män på platsen ha bråkat med varandra. Flertalet anmälningar upprättas gällande bland annat misshandel och våldsamt motstånd.

04:49 Brand, Härnösand
Polisen larmas om en brand i en personbil i Otteböle, Kittjärn. Det finns inga uppgifter om att personskador ska ha uppstått. Bilen stod ett antal meter från närmsta byggnad. Patrull har varit på plats för anmälningsupptagning gällande skadegörelse genom brand.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Kramfors stadsfest, lördag:

Under kvällen och natten avvisade ordningsvakter 51 personer från evenemangsområdet. Polisen omhändertog sex personer enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer samt avvisade eller avlägsnade två personer enligt PL13 (polislagen).

Polisen har upprättat en anmälan gällande brott mot ordningslagen gällande en person som tände två bengaler i ett öltält. Personen omhändertogs senare för fylleri.

En anmälan om misshandel upprättades efter ett bråk utanför, men i anslutning till festivalområdet.

Polisens insatschef sammanfattar festivalhelgen som lugn med få ordningsstörningar och våldsbrott. Stämningen bland besökarna var god trots en viss berusningsnivå. Polisen vill ge beröm till festivalens ordningsvakter som gjorde ett mycket bra arbete på området genom att i ett tidigt skede avläsgna personer innan det uppstod bråk och liknande. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.