Sök

16 juni 08.55, Stöld/inbrott, Ludvika

Man i 35-årsåldern gripen efter att ha kört i diket i samband med ett polisiärt förföljande.

Polisen kallades till Fjällbergets camping beläget väster om Grängesberg. Där sågs den misstänkte genomföra ett inbrott i en campingstuga.

I samband med att en polispatrull anlände till campingen lämnade den misstänkte i bil i riktning västerut. Polispatrullen gjorde försök att stoppa bilen men det hörsammades inte utan mannen försökte trots flera stoppförsök att köra ifrån polispatrullen i hög fart. Trafikintensiteten var låg under hela förföljandet.

Färden gick västerut och in i Örebro län och söderut genom Ställberg, ställdalen och Kopparberg. I Kopparberg gick färden norrut i riktning mot Rv 50 där den misstänkte körde i diket och voltade i låg fart invid korsning med Rv50 där han greps.

Förföljandet hade då pågått i ca 20 minuter. Den misstänkte klarade sig utan allvarliga skador. Ambulanspersonal kontrollerade mannens skador men han hade inte behov av akut sjukvård utan transporterades till Borlänge polisstation av en polispatrull.

Vid husrannsakan i bilen anträffades gods som misstänks komma från flera inbrott. Under förföljandet sågs den misstänkte kasta ut ett flertal saker, sannolikt stöldgods, från bilen.

Brottsrubricering: Stöld genom inbrott, drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt ej stannat på polismans tecken.

Den misstänkte har tidigare dömts ett flertal gånger för grova trafikbrott.

Efter förhör kommer åklagare fatta beslut om mannen ska anhållas eller friges under den fortsatta utredningen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.