Sök

21 juni 07.26, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Det har varit en lugn natt i länet. Patrullerna har upprättat en del trafikkontroller, genomfört kontroller av personer och fordon samt hanterat inkomna samtal som inte har mynnat ut i någon anmälan eller åtgärd. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Rån och inbrottsstöld, Örebro
23.56. Larm inkommer till polisen om en pågående inbrottsstöld i en villa. När patrullen kommer fram får man kontroll på två personer, en man i 35-årsåldern samt en kvinna i 30-årsåldern. Efter en del utredningsåtgärder grips duon och blir misstänkta för stöld genom inbrott, men även för rån. Detta då man tidigare under kvällen uppsökt villaägaren och rånat honom på tillhörigheter. Målsägande har ej kommit till fysisk skada.
Efter beslut av åklagare har mannen och kvinnan anhållits.

Rattfylleri, Lindesberg
01.04. En kvinna i 30-årsåldern stoppas av patrull i området Haga då hon framför ett fordon. Kvinnan blåste positivt i sållningsinstrumentet och fick följa med för ytterligare kroppsbesiktning. Körkortet omhändertogs på plats och en anmälan gällande rattfylleri har upprättats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.