Sök

21 juni 07.30, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Narkotikabrott, Leksand
23.43. Två män i 25-årsåldern kontrolleras av patrull i Noret. De visar tydliga tecken på narkotikapåverkan och får följa med till station för kroppsbesiktning. Två anmälningar om ringa narkotikabrott, eget bruk, upprättas.
01.21. Ytterligare en man i 20-årsåldern kontrolleras i Noret. Även han blir misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk och får följa med för kroppsbesiktning.
01.48. En man i 30-årsåldern kontrolleras i Noret och visar tydliga tecken på narkotikapåverkan. Ny anmälan om ringa narkotikabrott eget bruk upprättas.I samband med omhändertagandet sätter sig mannen till motvärn och blir misstänkt för våldsamt motstånd.

Olovlig körning, Borlänge
05.22. Patrull kontrollerar en A-traktor med flera personer sittandes inuti. Föraren, en pojke i övre tonåren avviker först från platsen men blev kallad tillbaka till platsen. Pojken saknade körkort och blev misstänkt för olovlig körning.

Mordbrand, Falun
00.53. SOS Alarm får samtal om en fullt utvecklad brand vid en restaurang i centrum. En större räddningsinsats inleddes, dels för att få kontroll på branden, dels för att få bort människor som vistades i närheten av branden. Det kan konstateras att det inte finns någon naturlig förklaring till branden inledningsvis, varvid en förundersökning gällande mordbrand upprättas. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning.
Ingen person kom till skada i samband med branden.

Fem personer har även kontrollerats på grund av för hög berusningsgrad, merparten har körts hem av patrull om de inte haft vänner eller anhöriga som kunnat ta hand om dem.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.