Sök
Uppdaterad 22 juni 13.21

21 juni 11.39, Rån väpnat, Göteborg

Rån mot ett apotek i Kortedala

En gärningsman har riktat ett vapen mot personal inne på ett apotek i Kortedala, och under hot tvingat till sig läkemedel och kontanter. Därefter lämnade gärningsmannen platsen i ett mörkt fordon tillsammans med en eller flera medgärningspersoner. Apoteket har spärrats av och en brottsplatsundersökning genomförs. Ingen person ska ha kommit till fysisk skada till följd av händelsen, som rubriceras som grovt rån. Det är fortfarande en pågående insats där vi eftersöker gärningspersonerna och aktuellt fordon.

Uppdatering klockan 14:25
Ingen gärningsperson har ännu gripits för brottet. Vi arbetar aktivt vidare i ärendet genom informationsinhämtning av olika slag, bland annat genom att hålla vittnesförhör och dokumentera.

Uppdatering 20240622, klockan 13:21
Under natten till idag påträffade ordningsvakter en sovande man på en spårvagn i centrala Göteborg. Mannen hade en kasse med narkotikaklassade läkemedel som stämde överens med de som tillgreps på apoteket i Kortedala. Mannen hade även en replika av ett vapen bland sina tillhörigheter. Mannen, som är i 45-årsåldern, greps och är numera anhållen för grovt rån, grovt olaga hot samt grovt vapenbrott. Polisen söker fortfarande efter eventuella medgärningspersoner, men vi misstänker att mannen som nu anhållits är den man som utförde rånet inne på apoteket.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.