Sök

22 juni 07.59, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här följer en kort sammanfattning från midsommarnattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 130-tal ärenden som rör Östergötlands län under midsommarnatten.

Fick sten genom rutan
Strax efter klockan 23:00 får polisen information om att en person ska ha vaknat av att någon kastat in en sten genom rutan i dennes bostad. Detta ska ha inträffat i Malmslätt utanför Linköping. Polisen kommer till platsen där man kan konstatera att minst två stenar kastats genom en ruta in i bostaden. Man har efter händelsen sökt misstänkta, men ingen är anträffad. En anmälan gällande skadegörelse är upprättad.

Misshandel i centrala Norrköping
Vid 01:10 larmar SOS om en misshandel som ska ha ägt rum i Strömparken i centrala Norrköping. Där ska en man blivit sparkad i huvudet. När polispatrull kommer dit är den drabbade vaken och talbar. Ingen misstänkt person har anträffats till följd av händelsen. En anmälan gällande misshandel är upprättad.

Bråk i Linköping
Strax före klockan 05:00 får polisen information om ett som ska ha inträffat i anslutning till en bostad på Valla-området i Linköping. Där ska en kvinna blivit slagen av en annan person. Polis kommer till platsen för att undersöka vad som hänt. Ingen inblandad ska ha kommit till allvarlig skada. Ingen har heller frihetsberövats. En anmälan gällande misshandel kommer att upprättas.

Polisen har utöver detta bland annat hanterat ärenden kopplade till fylleri och bråk samt gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.