Sök

22 juni 08.11, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Det har varit väldigt mycket att göra under natten för patrullerna, framför allt kopplat till midsommarfiranden runt om i länet. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. 

Leksand
22.43. En man i 25-årsåldern kontrolleras i Noret. Mannen är påverkad av narkotika och får följa med för kroppsbesiktning. Anmälan gällande narkotikabrott eget bruk samt innehav upprättas.

23.09. En man i 60-årsåldern avlägsnas från Noret och blir misstänkt för våldsamt motstånd då han sätter sig till motvärn.

00.07. En man i 25-årsåldern misstänks för misshandel efter att ha fysiskt ha gett sig på en flicka i övre tonåren.

00.41. En man i övre tonåren blir misstänkt för urkundsförfalskning då han har visat upp identitetshandlingar som inte stämmer överens med hans riktiga personuppgifter.

00.52. En man i 30-årsåldern grips i Noret med anledning av att han bär en kniv på allmän plats. Anmälan om brott mot knivlagen.

01.25. Två pojkar i övre tonåren anmäler varandra för misshandel i Noret.

02.19. Två vänner till en man som blir omhändertagen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, blir aggressiva mot ordningsvakten varvid patrull kallas till platsen. Männen, som är i 25-årsåldern, avvisas från platsen men är ej misstänkta för brott.

02.21. Två pojkar i äldre tonåren blir misstänkta för skadegörelse samt misshandel efter att ha slagit och kastat flaskor mot två personer samt ett fordon. Målsägande är en kvinna och en man i 20-årsåldern.

03.42. Två pojkar i äldre tonåren vill anmäla varandra för misshandel. Det är oklart om någon har behövt uppsöka sjukvård. Anmälningar upprättade om misshandel av normalgraden.

Orsa
05.43. En pojke i 15-årsåldern kör omkull med sin moped på Västergärdet. När patrullen kommer till platsen blåser pojken positivt i sållningsinstrumentet och blir således misstänkt för rattfylleri. Pojken fick avföras med ambulans då han ådragit sig skador i samband med fallet.

Hedemora
23.12. Ett inbrott skedde i en fastighet i Ingvallsbenning. Det är oklart om någonting har stulits, patrullen har upprättat en anmälan om stöld genom inbrott.

Avesta
00.29. En ledig polis ertappar en rattfyllerist på länsväg 729 i centrum. En kvinna i 65-årsåldern blåser positivt i sållningsinstrumentet och får följa med till station.

Falun
00.41. En man i 30-årsåldern stoppas i sitt fordon på riksväg 69. Mannen blåste positivt i sållningsinstrumentet samt visade tydliga tecken på narkotikapåverkan. Han är nu misstänkt för rattfylleri, drograttfylleri samt grov olovlig körning då han inte hade behörighet att köra bil då körkortet var återkallat sedan tidigare.

Smedjebacken
23.01. En mc-förare kör ner i diket på landsvägen 130 i Vad och ådrar sig eventuellt en hjärnskakning samt skada i axeln. Patrullen skriver notering om trafikolycka utan misstanke om brott.

Ludvika
00.35. Två män i 20-årsåldern blir misstänkta för misshandel av två andra män i 40, respektive 25-årsåldern inne på en snabbmatsrestaurang.

Borlänge
03.31. En man i 20-årsåldern får böter efter att ha beträtt spårområdet i Norra Backa.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.