Sök

22 juni 08.11, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av polisens arbete klockan 22:00–07:00

Åtta personer har omhändertagits enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer). Av dessa misstänks en för ringa narkotikabrott, eget bruk, och bedrägeri, eftersom han inte betalat för en taxiresa. En annan misstänks för våldsamt motstånd i samband med omhändertagandet.

22:55, Överkalix, centrum

Polisen kontaktas gällande en grupp ungdomar som har hamnat i bråk. Polisen åker till platsen och pratar med de inblandade. Inga allvarliga personskador finns rapporterade. En anmälan gällande misshandel upprättas.

23:44, Luleå

Polisen kontaktas av en ung man som har fått oinbjudna gäster till sin fest. De oinbjudna personerna ska uppträda otrevligt och hotfullt. Polisen åker till platsen och påträffar de inblandade. De pratar med de oinbjudna gästerna och avvisar dem från platsen.

00:36, Länsväg 870, Kiruna

En personbil har voltat av vägen. Polis och räddningstjänst åker till platsen. En man färdades i bilen, han avlider i samband med olyckan. Anhöriga är underrättade. Polisen ska utreda vad som kan ha orsakat olyckan, ingen brottsanmälan finns upprättad i nuläget. Bilen tas i beslag för vidare teknisk undersökning.

00:58, Piteå

En man har kört omkull med en fyrhjuling. Ambulans och polis åker till platsen. Mannen som körde fyrhjulingen blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Han misstänks för grovt rattfylleri, anmälan upprättas.

05:38, E10 Skröven, Hakkas, Gällivare

En personbil har voltat av vägen. Polis och räddningstjänst åker till platsen. Föraren, en man, ska ha klarat sig bra men får åka med ambulans till sjukvård för kontroll. Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.