Sök

26 juni 07.20, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Skadegörelse, Falun
23.18. Allmänhet noterar hur en maskerad person på en elsparkcykel klottrar på ett fönster tillhörande ett företag. När patrullen anländer till platsen försöker personen undkomma genom att köra in i en skogsdunge och gömma sig i terrängen. Patrullen anträffar dock personen, som visar sig vara ett barn. Vårdnadshavare kallas till platsen och en anmälan gällande skadegörelse upprättas. Pojken ska ha klottrat på totalt två byggnader.

Rattfylleri, Mockfjärd
23.43. En privatperson kontaktar polisen med anledning av att en förare på en fyrhjuling kör in i en stolpe och därefter vinglar iväg från platsen. Patrullen påbörjar ett arbete med att lokalisera föraren och anträffar honom strax innan halv ett på natten. Mannen, som är i 35-årsåldern, tas med för provtagning och är nu misstänkt för rattfylleri.

Grov stöld, Säter
04.26. Larm inkommer om inbrott på ett större företag i centrum. Patruller åker snabbt ut till platsen och kan konstatera att en dörr är uppbruten. Inga gärningspersoner är dock kvar på platsen. Maskiner ska vara tillgripna till ett i nuläget oklart värde. En förundersökning gällande grov stöld är inledd.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.