Sök

27 juni 07.25, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Drograttfylleri, Karlstad
22.54. En man i 30-årsåldern får följa med patrullen för provtagning efter att man stoppat hans framfärd i ett fordon i Tingvallastaden. Mannen är misstänkt för drograttfylleri.

Misshandel, Karlstad
00.21. En man i 55-årsåldern har gripits misstänkt för misshandel och olaga hot mot en närstående person. Mannen ska ha kastat ett föremål på kvinnan och uttalat verbala, aggressiva hotelser.

Rattfylleri, Sunne
22.04. Rådig allmänhet observerar hur en man kör i fel färdriktning på länsväg 241 i Torsberg. Kort efter detta hör flera inringare av sig om fordonets framfart. Bilisten körde nästan ner i diket och höll på att köra in i en privatpersons fordon. Körningen är vårdslös och patrullen får snart syn på bilisten och kör efter. Mannen körde in i en refug och försökte fly från patrullen, men stoppförsöket lyckades. Mannen var kraftigt berusad och omhändertogs enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, men blev då hotfull och våldsam. Han är nu misstänkt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning och hot mot tjänsteman.

Misshandel, Sunne
22.31. Allmänhet upptäcker en blödande man i centrum varvid patrull beordras ut. Man anträffar en man i 35-årsåldern som blivit misshandlad. Anmälan upprättad och mannen förd till sjukhus för omplåstring. Han ska inte ha ådragit sig några allvarligare skador.

Stöld genom inbrott, Säffle
03.39. Ett företag har haft inbrott i området Billerud. När väktare anländer till platsen syns en del skadegörelse men ingen person finns längre kvar på platsen. En anmälan gällande stöld genom inbrott har upprättats och en brottsplatsundersökning är genomförd. Det finns inga uppgifter på vad som har tillgripits.

Grov stöld, Nybble
02.09. Larm inkommer till polisen om att väktare upptäckt en pågående dieselstöld. En lastbil stod parkerad vid en cistern, men det fanns ingen förare i närheten. Dieseln hade dock läckt ut på marken och en insats inleddes tillsammans med räddningstjänsten. Hundekipage har sökt av området, lastbilen ska tas i beslag och en brottsplatsundersökning ska genomföras. En förundersökning gällande grov stöld och miljöbrott har inletts. I nuläget finns ingen misstänkt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.