Sök

27 juni 07.52, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens operativa händelser i länet

Misshandel + LOB, Örebro
22.12. Tre män har hamnat i bråk med varandra i Baronbackarna varvid patrull beordras ut. På platsen omhändertas den misstänkta, en man i 55-årsåldern, enligt LOB. Han är även misstänkt för misshandel, våldsamt motstånd och försök till misshandel. Målsägande är två män i 50- respektive 65-årsåldern.

Drograttfylleri, Örebro
23.01. En manlig bilist i 20-årsåldern stoppas under sin framfart i Oxhagen. Mannen påvisar tecken på narkotikapåverkan och får följa med patrullen för ytterligare provtagningar. Misstanken gäller just nu drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Ofredande, Örebro
23.51. En kvinna i 20-årsåldern blir misstänkt för ofredande efter att ha varit utåtagerande och spottat på personalen inne i en livsmedelsbutik i Tybble. Kvinnan misstänktes för att ha stulit en mindre mängd varor och då blivit upptäckt.

Försök till stöld, Örebro
04.02. En förundersökning har inletts gällande försök till stöld genom inbrott efter att väktare upptäckt ett uppbrutet fönster på en fastighet i Axbergshammar.

Misshandel, Kumla
00.19. Två män i 20-årsåldern och som är bekanta med varandra hamnar av oklar anledning i bråk med varandra. Den yngre av männen går till fysisk attack mot den äldre och hotar honom med ett tillhygge. Mannen gripen och sedermera anhållen misstänkt för grovt olaga hot och misshandel.

Ofredande, Karlskoga
22.04. Ett bråk uppstår i Bregården efter att en man tagit bilder på personer som befunnit sig i badkläder på stranden. Mannen ska även ha spottat på en flicka och en kvinna innan han avvek från platsen. Väktare kan följa efter mannen till dess patrull anländer och kan kontrollera mannen, som är i 50-årsåldern. Sedvanliga utredningsåtgärder vidtagna och mannen är nu misstänkt för ofredande.

Narkotikabrott, Karlskoga
00.17. En man i 25-årsåldern försöker avvika från en patrull i samband med kontroll i Aggerud. Patrullen fick springa efter och fick honom under kontroll igen. Mannen är påverkad av narkotika och får följa med för fler provtagningar. En anmälan om ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav upprättas.

Patrullerna har upprättat en del trafikkontroller, genomfört kontroller av personer och fordon utan anmärkning samt hanterat inkomna samtal som inte har mynnat ut i någon anmälan eller åtgärd. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.