Sök
Uppdaterad 27 juni 19.53

27 juni 16.10, Farligt föremål, misstänkt, Linköping

Polisen undersöker föremål vid resecentrum.

Flera patruller är just nu på plats vid resecentrum efter att man fått information om ett föremål som påträffats på platsen.

Man har spärrat av ett område runt föremålet och kommer nu att undersöka det. 

Trafikstopp i tågtrafiken har initierats för att man ska kunna arbeta vid platsen.

Uppdatering 16:30: Polisen kan i nuläget inte utesluta att föremålet är farligt och därför är platsen fortsatt avspärrad. Det avspärrade området har även utökats. Nationella bombskyddet är inkopplat för bedömning av föremålet som hittats. I nuläget finns ingen prognos för hur länge arbetet vid platsen kan komma att påverka tågtrafiken genom Linköping.

16:45: Nationella bombskyddet har nu beordrats till platsen. Både tåg- och busstrafik kommer enligt initial prognos troligtvis att påverkas under flertalet timmar framåt. 

17:09: Polisen dirigerar biltrafiken i närheten av resecentrum med anledning av de avspärrningar som råder.

18:30: Nationella bombskyddet är nu framme i Linköping och kommer att inleda sitt arbete vid resecentrum inom kort. Stopp i tåg- och busstrafik råder ännu.

19:17: Nationella bombskyddet har nu oskadliggjort det misstänkta föremålet. I nuläget finns ingen exakt prognos för när tåg- och busstrafik kan börja rulla som vanligt igen.

19:29: Föremålet har av NBS bedömts som ofarligt. 

19:32: Trafikstoppet har nu hävts. Det mer omfattande avspärrningsområdet har nu minskat.

19:52: Polisen häver samtliga avspärrningar. Ingen brottsrubricering har tillkommit i ärendet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.