Sök

28 juni 07.42, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västerbottens län.

Under natten har en person i Umeå omhändertagits för fylleri. Nedan följer en sammanfattning av nattens ärenden: 

22:28 Trafikkontroll, Umeå
Polisen har haft en trafikkontroll på länsväg 642 Innertavle i Umeå. Två ordningsböter utfärdades för hastighetsöverträdelser. 

22:38 Misshandel, Umeå
Polisen kontaktas gällande tumult som ska ha uppstått utomhus Öst på stan i Umeå. En okänd man ska ha blivit utåtagerande och uppträtt hotfullt mot en tonåring. Polisen har varit på plats och hållit förhör. En anmälan kommer att upprättas, troligen gällande misshandel och olaga hot. Den misstänkte mannen påträffas inte. Det finns inga uppgifter om att målsäganden behövde uppsöka vård. 

23:43 Försök till våld mot tjänsteman, Skellefteå
Polisen beordras till en bensinstation i Skellefteå där en berusad man ska ha försökt sparka på och kastat saker mot väktare. Mannen ska därefter även ha sparkat på en polisbil. Han omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks för försök till våld mot tjänsteman samt skadegörelse. 

00:50 Rattfylleri, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Eriksberg i Skellefteå. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Förutom grovt rattfylleri misstänks han också för grov olovlig körning. Bilnycklarna tas i beslag.

03:29 Trafikolycka, Nordmaling
Polisen larmas om en trafikolycka på E4 Lögdeå. En personbil ska ha kört in i mitträcket. Det finns ingen information om att personskador ska ha uppstått. Ett däck hade lossnat på bilen i samband med olyckan och vägen var delvis blockerad. Polisen har varit på plats, det finns ingen misstanke om brott i samband med olyckan. 

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Summertime Skellefteå:

Polisen upplever att festivalens första kväll var mycket lugn med god stämning och fint väder.

Under kvällen och natten har två ordningsböter utfärdats för offentlig urinering.

En tonårig mopedförare rapporterades för olovlig körning då denne saknade körkort.

En person har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

Två har rapporterats för ringa bedrägeri efter att ha plankat in på området.

Två nykterhetskontroller har hållits i trafiken och samtliga förare var nyktra. 

Ordningsvakterna har avvisat 21 personer från området.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.