Sök

28 juni 08.15, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

05:49 Trafikolycka, Jokkmokk
Polisen larmas om en trafikolycka på E45 Ligga, Jokkmokks kommun. En personbil ska ha voltat. Föraren ska ha varit ensam i bilen, han fördes till sjukvård. Skadeläget är okänt. Polisen håller förhör med honom. Ett rutinmässigt utandningsprov visade att han var nykter.

Övrigt: En viltolycka samt en renpåkörning har rapporterats till polisen under morgonen, de inträffade på riksväg 94 Renträsk, Arvidsjaur samt på E10 Lansjärv i Överkalix kommun. Inga personskador uppstod. 

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Kirunafestivalen:

Polisen sammanfattar den första kvällen som väldigt lugn med hög polisiär närvaro och många ordningsvakter på och runt området. Enligt tillgängliga uppgifter har cirka fyra personer omhändertagits för fylleri, en har avvisats och två har avlägsnats från området. En person ska ha medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.