Sök

29 juni 07.31, Hemfridsbrott, Strömstad

En person kontaktar polisen och uppger att en närboende man i 45-årsåldern tagit sig in i inringarens bostad genom att krossa ett fönster.

Mannen lämnar sedan fastigheten och går in i sin egen bostad. Polis åker till platsen för att utreda brott och säkra den misstänkte. På grund av tidigare brottshistorik och förekomst av psykisk ohälsa, används en större polisresurs. Personal med såväl defensiv som offensiv kompetens deltar i insatsen. Kontakt etableras med mannen, som inte vill lämna sin bostad. När de defensiva alternativen bedöms uttömda, går polisen in i fastigheten och mannen säkras. Han omhändertas i enlighet med lagen om psykiatrisk tvångsvård, paragraf 47, och förs till sjukhus där specialistutbildad vårdpersonal tar vid.

En anmälan gällande grovt hemfridsbrott upprättas. Mannen misstänks även för hot mot tjänsteman, då han ska ha uttalat verbala hot riktade mot polispersonal.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.