Sök
Uppdaterad 29 juni 08.00

29 juni 07.40, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Dalarna

Grycksbo, olovlig körning samt rattfylleri
00.28: manlig bilist i 50-årsåldern misstänks för att ha framfört körkortspliktigt fordon utan att ha behörighet till det. Mannen uppträder även påverkat. Anmälan olovlig alt. grov olovlig körning samt rattfylleri under påverkan av narkotika och narkotikabrott eget bruk skrivs av patrullen. Mannen har fått genomgå provtagning, analys får utvisa om misstanken gällande rattonykterhetsbrottet samt det egna bruket kvarstår.

Falun, skadegörelse
00.55: Två personer på en elsparkcykel iakttas hur de krossar ett fönster till ett företag. Personerna har inte varit inne i lokalen utan lämnade brottsplatsen. Händelsen iakttas av vittnen. Anmälan skadegörelse har skrivits av polispatrull och målsäganden är underrättad.

Smedjebacken, stöld genom inbrott
01.09: Väktare kontaktar polisen då denne kommit till en adress där man kan misstänka att det varit inbrott. Adressen är en lägenhet och det finns krossat glas och det verkar tillrört. Platsen avspärrad och anmälan upprättad.

Vansbro, olovlig körning
01.29: Yngling misstänks för olovlig körning efter att polispatrull stoppat ombyggd bil till A-traktor. Fordon i beslag för teknisk undersökning.

Malung, grov mordbrand
01.37:Misstanke att brand har startat i parkerad bil och därefter spridit sig till ytterligare en bil samt ett garage. Under släckningsarbete var det stor spridningsrisk till ytterligare byggnad. Delar av området avspärrad för att en teknisk undersökning ska kunna genomföras. Anmälan mordbrand upprättad.

Falun, skadegörelse
02.45: Vittne hör hur det låter som glaskross från en skola i Källtorp. Polispatrull beordras till platsen och upprättar en anmälan skadegörelse efter att två fönster krossats. Ingen gärningsperson anträffad.

I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.