Sök

29 juni 08.00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

God morgon! Under natten till lördag har polisens regionledningscentral öst hanterat ett 110-tal ärenden som rör Östergötlands län. Det rör sig bland annat om omhändertagande av berusade personer, egeninitierade kontroller samt mindre ärenden. Ett par ärenden sticker ut. 

 

00:39, rattfylleri Linköping 

En a-traktor med två personer voltade enligt uppgift under natten till lördag utanför Linköping. De drabbade kunde själva larma efter hjälp. När polispatrull kom till platsen fattades misstanke om att föraren var påverkad. En anmälan om rattfylleri skrivs och förarens körkort drogs in på platsen. Fordonet fick bärgas. 

 

02:31 försök till rån, resecentrum Linköping

Två personer ska ha blivit utsatta för ett rånförsök under natten. De drabbade personerna befann sig nere på resecentrum då flera personer ska ha anslutit och hotat dem med ett tillhygge. Gärningspersonerna lämnade sedan platsen. Ingen person skadades och ingen har gripits. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.