Sök
Uppdaterad 29 juni 13.31

29 juni 08.54, Farligt föremål, misstänkt, Täby

Ett misstänkt farligt föremål har påträffats i Hägernäs. Därför har man spärrat av området för att kontrollera detta föremål.

Nationella bombskyddet är på plats. Det finns några butiker och bostadshus i närområdet. Under tiden det misstänkta föremålet kontrolleras hålls personer i dessa byggnader inrymda. 
På grund av avspärrningarna påverkas även lokaltrafiken i närområdet i viss mån. 

Uppdatering kl 12:05
Det misstänkt farliga föremålet är nu oskadliggjort av Nationella bombskyddet. En utredning kommer senare ge mer information om föremålet.
Avspärrningarna kommer kvarstå ett tag till på grund av teknisk undersökning på platsen. En förundersökning har inletts på försök till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot brandfarliga och explosiva varor.

Uppdatering kl 13:25
Vissa avspärrningar kvarstår men de tidigare inrymda personerna har sedan ett tag tillbaka möjlighet att avlägsna sig från butiker och bostäder.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.