Sök

30 juni 07.45, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Dalarna

Hedemora, narkotikabrott
23.25: En man i 25-årsåldern misstänkt för narkotikabrott innehav efter kontroll. Anmälan upprättad.

Borlänge centrum, sexuellt ofredande
23.27: En pojke misstänks för sexuellt ofredande i offentlig miljö gentemot en minderårig flicka.

Rättvik, misshandel
00.34: Flera samtal inkommer till polisens ledningscentral. Flera personer bråkar med varandra i anslutning till en bensinstation i Rättvik. Polispatruller beordras till platsen. En man i 20-årsåldern blir uppsatt som målsäganden i en anmälan misshandel, misstänkta personer ska vara flera till antalet men de är under natten fortsatt okända.

Säter, tillgrepp av fortskaffningsmedel
00.29: Ett tillgripet fordon vägrar stanna för polispatrull som genomför stoppförsök. Ett förföljande påbörjas som varar i ett 15-tal minuter innan det blir stop. Under förföljandet har fordonet skadat ena bakdäcket varför fordonet tvingades stanna. I fordonet grips två män i 30-årsåldern samt en kvinna i 35-årsåldern. Samtliga blev under natten anhållna av åklagare.

Rättvik, misshandel
02.32: Polispatrull tar upp en anmälan där en misstänkt man i 20-årsåldern misshandlat en annan man i samma åldersspann. Skadeläge på målsäganden okänt.

Under natten har det hanterats ärende med psykisk ohälsa. I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.