Sök

30 juni 07.45, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Örebro

Örebro, skadegörelse
22.30: Okända personer har krossat en ruta på ett parkerat fordon på Hamnplan i centrala Örebro. Polispatrull söker gärningsperson men anträffar ingen som kan misstänkas för brottet. Anmälan skadegörelse upprättad.

Örebro, våldsamt motstånd
22.46: I samband med en offentlig tillställning i Örebro blir en man i 20-årsåldern misstänkt för brott mot ordningsvakt. Mannen avvisad från tillställningen av polis, anmälan även upprättad gällande våldsamt motstånd.

Örebro, förargelseväckande beteende genom offentlig urinering i två fall
23.34: Två män ertappas då de urinerar i det offentliga rummet i centrala Örebro. En man i 20-årsåldern vägrar att skriva under ett ordningsförelägganden varför polispatrull upprättar anmälan och ärendet hanteras enligt SLF, snabbare lagföring. Det innebär att utredning är klar på plats och att misstänkt redan fått ett datum för förhandling i tingsrätten där saken får sitt juridiska efterspel. Den andre mannen som även han var i 20-årsåldern erkänner på plats förseelsen och mottog ett ordningsföreläggande om 800: - sek.

Örebro, narkotikabrott eget bruk
00.15: Polispatrull genomför kontroll på en man i 20-årsåldern på en nattklubb i Örebro. Mannen uppträder påverkat och medtas för kroppsbesiktning, analys får utvisa om mannen fortsatt kan misstänkas för brott.

Karlskoga, våldsamt motstånd samt våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman
00.43: Ordningsvakter i Karlskoga kontaktar polis då de genomfört tjänsteåtgärd mot två personer, en kvinna och en man. Båda personerna är handfängslade av ordningsvakterna. Kvinnan som är i 30-årsåldern misstänks för våldsamt motstånd samt våld mot tjänsteman. Mannen misstänks för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Både mannen och kvinnan omhändertas efter utredningsåtgärder på plats enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person.

Lindesberg, misshandel
02.45: Polispatrull beordras till en krog i centrala Lindesberg. På plasten misstänks en man i 40-årsåldern har misshandlat en man i 25-årsåldern. Skadeläge på målsäganden okänt.

Karlskoga, narkotikabrott eget bruk
03.46: I samband med ett omhändertagande enligt LOB blir en kvinna i 18-årsåldern misstänkt för att vara påverkad av narkotika. Kvinnan får lämna prov och analys får utvisa om misstanke kvarstår.

I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.