Sök

30 juni 08.39, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00.00-07.00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00.57 Misshandel, Luleå:
Polis beordras till Innerstaden där en man uppges ha blivit misshandlad. En misstänkt gärningsperson har lämnat platsen och anträffas inte i området. Den misshandlade mannen behöver enligt uppgift inte föras till sjukvård. En anmälan gällande misshandel upprättas.

01.15 Skadegörelse, Överkalix:
Polispatrull beordras till centrala Överkalix där åverkan har gjorts på rutan till en entrédörr. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

01.46 Misshandel, Luleå:
Polis beordras till en snabbmatsrestaurang i Innerstaden med anledning av ett bråk. En anmälan gällande ringa misshandel och ofredande samt en motanmälan gällande ringa misshandel upprättas.

02.28 Skadegörelse, Boden:
Polispatrull beordras till Prästholmen där en man uppges göra åverkan på ett fönster. Mannen anträffas. Han misstänks vara påverkad av narkotika och får följa med för provtagning. En anmälan gällande skadegörelse och ringa narkotikabrott upprättas.

Mannen omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

04.39 Trafikbrott, Luleå:
Bilförare i Innerstaden får en ordningsbot för att ha kört i bussfil.

06.08 Rattfylleri, Piteå:
Bilförare på länsväg 506, Degeränget, blåser i samband med en trafikkontroll positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. En anmälan gällande rattfylleri upprättas.

Övrigt:
En kvinna i Piteå kommun har under natten gripits och senare anhållits misstänkt för att med ett vasst tillhygge ha misshandlat en man som hon har en relation med. Det har skett i en bostad. Mannen uppges inte ha allvarliga skador. En anmälan gällande grov misshandel är upprättad.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Urval av polisens arbete med Kirunafestivalen:
Sex personer har omhändertagits för fylleri

Tre vårdnadshavare har kontaktats med anledning av att minderåriga har druckit alkohol

Tre personer har avlägsnats från platsen

En anmälan gällande misstänkt langning av alkohol har upprättats

En anmälan gällande skadegörelse av en backspegel på en bil har upprättats

En anmälan gällande misshandel har upprättats efter att en man uppges ha misshandlat en annan. Förhör med de båda männen och med ett vittne har hållits.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.