Sök
Uppdaterad 30 juni 12.51

30 juni 12.50, Narkotikabrott, Örebro

Två personer gripna för narkotikabrott

Polis beordrades till en adress i Örebro under förmiddagen. Från adressen hade hörts höga röster och misstanke fanns om att personer var oense.
När polis anländer adressen och påbörjar kontroll av personerna som fanns på adressen uppstår misstanke om att en man och en kvinna var påverkade av narkotika, båda medtogs för provtagning. Vidare genomfördes husrannsakan för att söka narkotika. Beslag verkställdes av olika preparat i sådan mängd att det rör normalgraden. Både kvinnan och mannen grips misstänka för narkotikabrott innehav, då båda är i 30-årsåldern.

Utredningsåtgärder fortgår, hittills framkomna uppgifter inklusive förhör med de misstänkta kommer presenteras jouråklagare. Denne kommer fatta beslut om eventuellt vidare frihetsberövande och då i form av anhållan samt ge direktiv i ärendet alternativt försätta personerna på fri fot.

Uppdaterad kl. 12:51:

Åklagare har beslutat att anhålla de båda misstänkta personerna i avvaktan på fler utredningsåtgärder.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.