Sök
Uppdaterad 01 juli 11.47

30 juni 17.20, Mord/dråp, försök, Eskilstuna

Polisinsats efter skottlossning i Eskilstuna.

Runt klockan 15:20 larmas polis om en misstänkt skottlossning som ska ha ägt rum i Fröslunda i Eskilstuna.

En större resurs från polisen rycker ut till området där man sen kan konstatera att det rör sig om en skarp skottlossning. Man har spärrat av ett område vid den misstänkta brottsplatsen till följd av händelsen.

En person som anträffats allvarligt skadad har förts till sjukhus i ambulans.

Polisen har inlett en förundersökning gällande försök till mord samt grovt vapenbrott.

Man arbetar nu bland annat med att säkra eventuella spår från händelsen samt inhämta information för att utröna exakt vad som inträffat. Man kommer även att inleda dörrknackning i området.

Ingen har i nuläget frihetsberövats misstänkt för brott.

Det finns inget som tyder på att det råder någon fara för allmänheten.

Uppdatering 17:55: Polisens tekniker har beordrats ut för att göra en undersökning av platsen. 

Uppdatering 18:50: Polisen har arbetat med en rad olika utredningstekniska åtgärder för att få mer information om det som inträffat. Ingen har ännu gripits misstänkt för brott. Den person som förts till sjukhus med allvarliga skador är en man i 35-årsåldern. 

 

Uppdatering 1 juli 11:19 

Den skottskadade personen har kunnat höras av polisen. För närmare information om skadeläget hänvisas till sjukvården.

Det finns i nuläget ingen frihetsberövad. 

Polisen fortsätter att jobba intensivt med ärendet och har bland annat genomfört dörrknackning i området. Polisen emottar gärna tips från personer som eventuellt gjort några iakttagelser i samband med händelsen. Tips kan lämnas på 11414 eller via polisen.se.

Ärendet är numera åklagarlett. Med hänvisning till förundersökningssekretess och att utredningen är i ett inledande och tidigt skede kan inte mer information lämnas i nuläget. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.