Sök

17 maj 21.11, Trafikolycka, personskada, Härnösand

Gångtrafikant påkörd av buss, förd till Sundsvalls sjukhus för vård. Gångtrafikanten misstänks för brott i samband med händelsen.

Under kvällen blev en man påkörd av en buss i centrala Härnösand. Mannen lämnade olycksplatsen och tog sig in i en lägenhet en bit därifrån. Polispatrull kunde lokalisera lägenheten efter hjälp från bland annat personal från räddningstjänsten. I lägenheten kunde det konstatera att mannen sannolikt hade en allvarlig skallskada och transporterades till Sundsvalls sjukhus i ambulans. 

Den skadade mannen misstänks för Vårdslöshet i trafik och olovligt avvikande från trafikolycksplats(smitning) men är inte hörd i ärendet med anledning av hans vårdbehov. Utredningen fortgår nu med bland annat vittnesförhör för att Polisen ska kunna skapa ett händelseförlopp och utreda orsakerna till trafikolyckan. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.