Sök
Uppdaterad 01 oktober 14.47

01 oktober 05.36, Vapenlagen, Hofors

Två frihetsberövande efter polisinsats.

Flera polispatruller beordras till en adress i Hofors med anledning av ett misstänkt inbrott i en bostad. I samband med händelsen ska misstänkta ha hotat med ett pistolliknande föremål.

En av de misstänkta personerna kan frihetsberövats i anslutning till den aktuella bostaden. Ytterligare en misstänkt tar sin tillflykt till en bostad i närheten där även denne kan frihetsberövas.

Polisen utreder händelsen som grovt vapenbrott, grovt olaga hot och inbrottstöld.

Ingen person kommer till skada i samband med händelsen.

Polisen är angelägen om ytterligare iakttagelser och tips från allmänheten. Tips om både personer och fordon som rört sig i området, både innan, under och efter händelsen är av intresse. Om du har tips, ring polisen på 114 14 eller 112 vid akuta tips.

I syfte att nå medborgare i Hofors kommer polisen, i samarbete med SOS-alarm, inom kort, gå ut med en efterlysning om att vi söker iakttagelser och vittnesuppgifter kring händelsen, via 112-appen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.