Sök
Uppdaterad 03 oktober 11.29

02 oktober 04.21, Stöld, försök, Umeå

Umeå, polis beordras till Teg med anledning av misstänkt inbrottsförsök i ett garage på Flottargatan

Personer ska ha lämnat adressen och polisen söker dem i området. I samband med det ses personer springa iväg och en mindre skåpbil påträffas stillastående (utan några personer i).

Polis söker personerna, bland annat med hjälp av hund. En stund senare påträffas två män i ett närliggande industriområde. De grips. Skåpbilen tas även i beslag och bärgas från platsen.

Händelsen rubriceras som försök till inbrottsstöld. Inledande förhör hålls och åklagare fattar beslut om att de ska anhållas. Fler förhör kommer hållas framöver.

I närtid har ett antal inbrott och inbrottsförsök i Umeåområdet anmälts till polisen. Det är ännu för tidigt att säga om det finns något samband med nattens händelse.

Polisen är intresserad av eventuella iakttagelser av personer, fordon eller annat som kan vara av intresse gällande inbrotten som varit senaste tiden. Om du gjort några iakttagelser, kontakta polisen på telefonnummer 11414 eller lämna tips via polisens hemsida.

Uppdatering torsdag 3 oktober kl 11:25

Polisen har vidtagit ett flertal utredningsåtgärder i ärendet och det finns vissa kopplingar mellan inbrotten som skett i Umeåområdet i närtid. Med anledning av det har en husrannsakan genomförts på en adress i kommunen och ytterligare två personer har frihetsberövats. Det innebär att totalt fyra män i 20-30-årsåldern är anhållna i ärendet/ärendena.

Polisen har även hittat misstänkt stöldgods.

I nuläget finns anmälningar gällande inbrott och inbrottsförsök på adresser i Röbäck, i Holmsund, i Sävar, på Tavleliden och på Teg. Personer som äger fastigheter uppmanas kontrollera sina garage, förråd och liknande. Om du blivit utsatt för inbrottsförsök eller upptäcker inbrott kan du anmäla det till polisen via 11414 eller via polisens hemsida.

Kontakta polisen
Har du information som kan kopplas till det inträffade?
Kontakta oss

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.