Sök

05 oktober 08.07, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.

Örebro, 02.19, LOB.
Polis kontrollerar en man i centrala Örebro. I samband med kontrollen slår mannen en av poliserna med knytnäve innan han springer från platsen. Patrull får kontroll på mannen som omhändertas via lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Han blir även misstänkt för förgripelse mot tjänsteman.

Örebro, 00.29. Förgripelse mot tjänsteman.
Polis larmas till ett uteställe i östra delarna av Örebro efter att en kvinna vägrat lämna platsen. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, har nekats tillträde och då hon är för onykter. Hon avlägsnas från platsen av polis och blir misstänkt för förgripelse mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Lindesberg, 23.40, rattfylleri.
En patrull stoppar ett fordon för kontroll på riksväg 50. Föraren, en man i 50-årsåldern, misstänks för rattfylleri och medtas för provtagning. Provsvar får visa om misstanke ska kvarstå.

Karlskoga, 23.59. Ringa narkotikabrott.
Polis kontrollerar ett fordon i Skranta. I samband med detta blir en passagerare, en kvinna i 25-årsåldern, misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk. Provtagning får visa om misstanke ska kvarstå.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.