Sök
Uppdaterad 05 oktober 14.43

05 oktober 13.26, Mord/dråp, försök, Linköping

Polisinsats i Linköping

13:11 Linköping
Polis och ambulans befinner sig på Drottninggatan i Linköping med anledning av ett våldsbrott. En person ska vara skadad.
Det är ett intensivt utredningsarbete som pågår i nuläget och polis på plats arbetar med informationsinhämtning för att få en bild av vad som inträffat.
Vissa avspärrningar har upprättats. Texten kommer att uppdateras.

 

13:43

Personen är skadad med någon form av tillhygge och har förts till vård. Vilken typ av tillhygge kan polisen inte kommentera i nuläget. För information om skadeläget hänvisas till regionen. Ingen person är i nuläget gripen som misstänkt. 

 

13:58 Det inkommer mycket frågor till polisen gällande om personer i Linköping ska känna sig oroliga. 

Det inträffade ses som en isolerad händelse och det finns ingen anledning till oro för allmänhet som befinner sig i centrala delarna av Linköping. 

 

Utredningsarbetet är pågående och i ett känsligt skede. Polis arbetar fortsatt med informationsinhämtning för att skapa sig en bild av vad som inträffat samt för att samla in information som kan leda till ett gripande. 

Polisen emottar gärna eventuella vittnesuppgifter.

Om du har sett eller hört någonting i anslutning till händelsen, kontakta polisen på 11414 - eller ta kontakt med någon av de polispatruller som befinner sig i centrum. 

 

14:40 En man har gripits som misstänkt. Händelsen är rubricerad som försök till mord. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.