Sök
Uppdaterad 06 oktober 09.35

06 oktober 08.35, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser.

Mora, 02.08. Rattfylleri.
Polisen får in ett samtal om en misstänkt rattfyllerist. Vid kontroll blir föraren, en kvinna i 30-årsåldern, misstänkt för rattfylleri samt olovligt brukande.

Rättvik, 22.53. Olovlig körning.
En patrull stoppar en epa som kör för fort. I fordonet färdas fem ungdomar varav den ena, föraren, blir misstänkt för olovlig körning. Patrullen tar kontakt med ungdomarnas föräldrar och epan tas i beslag.

Borlänge, 03.37. Misshandel.
En polispatrull befinner sig i Borlänge centrum när en misshandel inträffar framför dem. Patrullen ingriper och tre personer, män i 20-30-årsåldern, blir misstänkta för misshandel av en man i 20-årsåldern.

Säter, 22.20. Rattfylleri.
Polisen får in ett samtal om en misstänkt rattfyllerist och följer upp detta. En man i 50-årsåldern kontrolleras och blir misstänkt för rattfylleri, han omhändertas också enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Ludvika, 22.03. Trafikolycka.
En trafikolycka inträffar på riksväg 66 i höjd med Smedjebacken. Två personbilar har krockat och tre personer har konstaterats avlidna. De avlidna är två kvinnor i 35-årsåldern och en man i 20-årsåldern. Anhöriga har underrättats och en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död har inletts.
Uppdaterad 08.48:
I samband med olyckan var en tredje bil inblandad, i den bilen färdades en man i 25-årsåldern och en kvinna i 20-årsåldern, de ska ha klarat sig med lindriga skador. 

Uppdaterad 09.34:

De avlidna kvinnorna är hemmahörande i annan region. Mannen är hemmahörande i länet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.