Sök

01 september 07.50, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 70-tal ärenden som rör Södermanlands län.

Brand i bostadshus Eskilstuna
Runt klockan 02:20 larmar SOS om en brand i ett trapphus i en flerfamiljsbyggnad i Nyfors. När blåljuspersonal väl är på plats visar det sig att det rör sig om en brand i ett källarförråd. Röken ska ha spridit sig till intilliggande trapphus, men räddningstjänsten kunde snart släcka elden. Polisen har upprättat en anmälan om försök till mordbrand. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning. Ingen person ska ha kommit till skada i samband med händelsen.

Två gripna efter rån
Strax före klockan 04:00 påträffar polisen en man som ska ha blivit misshandlad och rånad i centrala Eskilstuna. Stöldgodset ska ha varit personliga tillhörigheter. Den drabbade förs senare till sjukhus. Skadeläget är okänt. Till följd av händelsen kan man senare gripa två män i 20-årsåldern misstänkta för grov misshandel samt rån.

Polisen har utöver detta bland annat hanterat ärenden kopplade till fylleri samt gjort diverse rutinmässiga kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.