Sök

14 september 08.00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som rör Jönköpings län.

Man avliden efter trafikolycka
Strax efter 22:30 på fredagskvällen larmar SOS om en trafikolycka som inträffat på riksväg 40 i Bottnaryd utanför Jönköping. Där har en man blivit påkörd av flera bilar. Det står sedan klart att mannen omkommit till följd av händelsen. Anhöriga har underrättats om det som inträffat. En förundersökning gällande grov vårdslöshet i trafik har inletts för att man ska kunna utreda olyckan. Ingen person är misstänkt. En fyhjuling som misstänks vara inblandad har tagits i beslag för undersökning.

En till sjukhus efter befarat knivbråk
Runt klockan 02:30 inkommer ett larm till polisen om att någon blivit knivhuggen i samband med ett bråk i närheten av en snabbmatsrestaurang i Jönköping. Vid platsen ska en man ligga på marken. När patrull anländer kan man snabbt säkra två personer som misstänks vara inblandade i händelsen. En av männen omhändertas av ambulans och förs till sjukhus. Skadeläget hos den drabbade mannen är för närvarande okänt. Den andra, en man i 20-årsåldern, misstänks för försök till grov misshandel och grovt brott mot knivlagen. Han har senare anhållits – därmed leds ärendet av Åklagarmyndigheten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.