Sök

18 september 07.55, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00  hanterat ett 40-tal ärenden som rör Jönköpings län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten

Fordonskontroll avslöjade tjuvar

23:16 En polispatrull gjorde en fordons och förarkontroll på riksväg 30 i Hok. Under kontrollen uppstod misstanke om stöld och en husrannsakan gjordes i bilen. Tobak och snus till ett värde över 50.000kr påträffades i bilen.

Två män i 35 och 40-årsåldern greps och anhölls senare misstänkta för stöld.

Uppmärksam inringare såg misstänkt brott

01:17 Inringare från Södra vägen i Skillingaryd uppmärksammade flera personer med vad som såg ut som en bultsax vid en lastbil med kapell. Dessa personer lämnade i ett fordon. Flera polispatruller involverades i sökandet efter bilen.

02:03 En patrull stötte på det sökta misstänkta fordonet inne i Skillingaryd. Tre män och det misstänkta brottsverktyget fans i bilen.

Samtliga greps och anhölls för förberedelse till stöld.

Vaknade av ljuset från en ficklampa i Mariebo, Jönköping

05:29 En kvinna vaknade av att en man lyste henne i ansiktet med en ficklampa. Mannen lämnade därefter platsen. Det visade sig att den misstänkta rört till det i bostaden och bland annat tagit fram mat ur ett kylskåp. Det är oklart om något tillgripits. Mannen hade troligtvis tagit sig in genom ett källarfönster. En hundpatrull sökte efter gärningsmannen utan framgång.

En anmälan om stöld genom inbrott upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.