Sök

04 september 07.00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

03:15 Göteborg, skadegörelse
Vi får in ett larm via SOS om att det ryker från ett hus på Hammarkulletorget. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Allt pekar på att någon har smällt av en så kallad ”banger” i trapphuset. Inga personskador. Polis har genomfört initiala utredningsåtgärder i form av bland annat spårsäkring och dörrknackning samt sökt i området med hund. Ingen misstänkt eller gripen i nuläget. En anmälan om skadegörelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor är upprättad.

02:54 Vara, skadegörelse
Vi får in ett larm via SOS om att en bil brinner vid länsväg 2621 Fyrunga och Kvänum. Räddningstjänst och polis åker till platsen. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad. Inga uppgifter om personskador.

23:16 Falköping, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel
En person i en bostad i Anneborg upptäcker att det är två personer utanför bostaden som lyser med ficklampor. Personerna försöker lämna med en moped. Ytterligare en person i bostaden jagar efter genom ett skogsparti. Polis kommer till platsen. Man anträffar två mopeder. Den ena togs utanför bostaden och den andre visar sig vara stulen sedan tidigare. Polis har sökt i området med bland annat hund, men utan att anträffa någon. En anmälan om försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel är upprättad.

23:01 Borås, rattfylleri
En patrull stoppar en bil på Skolgatan i centrala Borås. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för rattfylleri.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.