Sök

05 september 18.00, Trafikkontroll, Västerbottens län

Robertsfors och Umeå, ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen

ROBERTSFORS

Vid 16-tiden hölls en trafikkontroll på länsväg 742 i Ånäset. Tre förare fick böter efter hastighetsöverträdelser på en 60-väg. Högsta uppmätta hastighet var 83 km/timmen. Därefter kontrollerades hastigheten i trafiken vid länsväg 778 i Flarken, utan några anmärkningar.

UMEÅ

Vid 13-tiden kontrollerades hastigheten i trafiken på länsväg 364 i Botsmark, utan några anmärkningar. Därefter hölls en trafikkontroll vid Bergsviksvägen i Botsmark. Tre förare fick böter efter hastighetsöverträdelser på en 50-väg. Hösta uppmätta hastighet var 78 km/timmen. Lite senare kontrollerades trafiken vid länsväg 647 i Bullmark. Två flygande inspektioner av fordon genomfördes och sju förare fick böter på grund av hastighetsöverträdelser, varav en fick sitt körkort omhändertaget.

Vid 14-tiden stoppades en bilist med släp på länsväg 503, Sandbacka. Föraren hade inte körkortsbehörighet för att framföra fordonskombinationen. Anmälan gällande olovlig körning upprättades.

Under eftermiddagen stoppades också en bilist på Norra Obbolavägen, Teg. Böter utfärdades till föraren som använt mobiltelefon i samband med körning.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.