Sök

07 september 07.40, Sammanfattning natt, Örebro län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i polisområde Örebro

Hallsberg, narkotikabrott
22.41: Man i 30-årsåldern påvisar narkotikapåverkan, medtas för kroppsbesiktning. Analys får utvisa om misstanke kvarstår i förundersökning gällande narkotikabrott, eget bruk.

Örebro, rattfylleri
00.05: Bilist stoppas och kontrolleras på väster i Örebro. Föraren, en man i 20-årsåldern påvisar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika. Beslut om kroppsbesiktning, analys får utvisa om misstanke kvarstår i förundersökning gällande rattfylleri under påverkan av narkotika samt narkotikabrott, eget bruk.

Örebro, tillgrepp av fortskaffningsmedel samt grov vårdslöshet i trafik
00.36: Förföljande på bilist i Örebro. Polispatrull avbryter förföljandet på grund av ett allt för vårdslöst beteende av bilisten som patrull försöker stoppa och kontrollera. Flera patruller söker fordonet som senare anträffas utan gärningsperson i det samma. Patrull har kontrollerat personer i nära anslutning till fordonet men ingen förare kan knytas till gärningar, varken tillgrepp eller det vårdslösa framförandet. Polispatrull har dock vidtagit utredningsåtgärder som senare kan bringa klarhet i vem gärningsperson är.

Örebro, misshandel
02.43: I anslutning till en snabbmatsrestaurang i centrala Örebro uppstår ett bråk. Polispatrull på plats försöker att bringa klarhet i omständigheter och en man i 25-årsåldern blir uppsatt som målsäganden i en anmälan gällande misshandel. Målsäganden vill dock inte medverka i utredningen, dock har brott kommit till polismans kännedom varför anmälan är upprättad.

Under natten har det hanterats flera ärende med psykisk ohälsa. I övrigt har patruller ägnat sig åt ordningshållning och trygghetsskapande åtgärder. Det har även kontrollerats ett stort antal personer samt fordon i hela polisområdet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.