Sök

Explosion i Falkenberg

Kvällen mot fredagen den 11 augusti skedde en explosion vid ett trapphus på området Herting i Falkenberg. Polisen har flera resurser på plats och arbetar brett i ärendet.

Detta var den tredje explosionen på kort tid i Falkenberg. Två liknande explosioner har skett vid en fastighet på Västra gärdet. Ingen person har skadats vid händelserna. Polisen i Falkenberg arbetar brett med utredningarna.

– Vi har mycket resurser igång i utredningarna och för att inte missa något i arbetar vi brett och på flera plan, säger Ulrica Strömkvist, lokalpolisområdeschef i Falkenberg.

Polisen har bland annat knackat dörr i båda områdena och genomfört flera förhör. Samtidigt pågår tekniska undersökningar och både yttre och inre spaning pågår. Det har också satts in extra synliga resurser i Falkenbergs centrum för att skapa trygghet.

– Tyvärr skapar händelser som denna oro hos människor. Vi tillhör en stor region och får all den hjälp som behövs för att lösa brottet. Allmänheten kan vara trygga med att vi har fullt fokus och att vi gör allt vi kan för att lösa detta.

– Vi vill komma i kontakt med personer som sett eller hört något i anslutning till explosionerna, eller som har uppgifter som kan hjälpa oss i utredningen. Vet du något så kontakta polisen på 114 14 eller använd vårt tipsformulär på polisen.se, säger Ulrica Strömkvist.

Explosionerna utreds som allmänfarlig ödeläggelse. 

Kontakta polisen