Sök
Stäng Meny

Polisen på Dreamhack i helgen

Polisen ska attrahera it-specialister på världens största spelfestival, Dreamhack. I montern får besökarna testa sig själva i utmaningar inom it-brott och it-säkerhet.

I helgen, fredag till söndag, deltar polisen på spelfestivalen Dreamhacks mässområde på Elmia i Jönköping. Syftet är att träffa it-intresserade personer och skapa ett intresse för att jobba med it-relaterade yrken på Polismyndigheten, samt självklart också attrahera till polisutbildningen.

Anslaget i montern är ”Gör skillnad med dina it-skills!” och satsningen är del i polisens arbete med att attrahera it-specialister till myndigheten, inom allt ifrån it-relaterade brottsutredningar till it-utveckling och support.

– Det här är ett sätt för oss att visa upp den spännande och breda verksamhet som vi har inom it-området på Polismyndigheten. Oavsett om man vill jobba med utveckling eller utredning, som polis eller civil, så har vi mängder med spännande funktioner över hela landet. På Dreamhack kommer vi möta ett stort antal personer som kan få upp ögonen för oss som arbetsgivare, många vet inte ens om att man kan jobba på polisen inom it-området, säger Peter Ode, gruppchef på regionalt it-brottscentrum i polisregion Öst.

Förutom att träffa medarbetare från polisens it-verksamhet kan besökarna i montern också utmana sig själva och andra i någon av utmaningarna inom it-brott och it-säkerhet, exempelvis att lösa toapappersattacken på rektorn, bedöma om det är samma vapen på bilderna eller hitta de gömda flaggorna i en webbapplikation. I montern finns också en motionscykel för personer som vill testa ett av momenten som ingår i prövningen till polisutbildningen.

Besökare som klarar utmaningarna belönas med så kallade ”coins” som sedan kan växlas in mot vinstchanser i Dreamhacks stora lotteri.

Läs mer på polisen.se/it-jobb