Sök

I helgen var det rally i Lima

Vinter, utomhus, flera skotrar med förare, två poliser

Bild: Polisen Bergslagen

Under fredagen och lördagen, den 9-10/2, genomfördes det rally i Lima.

Polisen var på plats med bland annat trafikpoliser, hundförare, ordningspoliser och områdespoliser.  

Det genomfördes tre stycken flygande inspektioner och fem vägningar av ekipage och patrullerna kontrollerade också last så att den var korrekt säkrad.

Trafikpoliserna skrev ut 3 stycken ordningsbot för lastsäkring, överlast samt en fordonsbrist. Patrullerna skrev dessutom en anmälan om olovlig körning då en förare saknade behörighet att köra ekipaget. Föraren hade behörighet B och hade behövt behörighet BE.

En förare fick direktiv om reducerad hastighet, alltså att ekipaget kunde köras vidare en kortare sträcka men med reducerad hastighet.

Det genomfördes dessutom nykterhetskontroller av 120 skoterförare och samtliga var nyktra och det ser vi självklart som mycket positivt.

Patrullerna skrev sammanlagt sju stycken ordningsbot gällande avställda skotrar, avsaknad av registreringsskylt och färd utan hjälm. De skrev dessutom två anmälningar gällande olovlig körning med anledning av att förare saknade förarbevis för skoter. 

Insatsen genomfördes i samverkan med Kronofogden och Länsstyrelsen.

Patrullerna på plats upplevde årets Lima-Rally som mycket lugnare än tidigare år och en bidragande orsak kan vara den kraftiga kylan, i vart fall under fredagen då det var ner mot -30 grader kallt.