Sök

Stort narkotikabeslag efter ett fordonsstopp på E18

En man i 25-årsåldern sitter anhållen misstänkt för grovt, alternativt synnerligen grovt, narkotikabrott.

En polispatrull från Enköping fattade misstankar om ett fordon på E18, som man beslutade sig för att kontrollera, och då anträffades narkotika i fordonet som togs i beslag.

Föraren, en man i 25-årsåldern hemmahörandes på en ort i Västmanland, misstänktes initialt för drograttfylleri och narkotikabrott.

– Att jobba aktivt i trafiken har vi sett sen länge är en framgångsrik faktor mot all brottslighet. På våra vägar färdas de kriminella och som i detta fall med misstänkt narkotika i kroppen och i fordonet, säger Conny Salestedt, trafiksamordnare i polisregion Mitt.

Efter husrannsakan i fordonet genomförde polisen också en husrannsakan i mannens bostad i Västmanland där en större mängd narkotika anträffades.

Mannen greps och misstänks för grovt, alternativt synnerligen grovt, narkotikabrott och är numera anhållen efter beslut av åklagare.

–  När vi arbetar i trafiken så är trafiksäkerhet och annan brottslighet två viktiga punkter. Dessa två inriktningar utesluter inte varandra, utan tvärtom samverkar. En trafikförseelse i form av hastighetsöverträdelse kan leda till ett uppdagande av ett grövre brott i slutändan, som i detta fall.