Sök

Stölder av lyxbilar

Flera bildstölder av märket Range Rover och Dodge RAM har anmälts till polisen de senaste månaderna.

Sedan april i år har polisen tagit emot flertalet anmälningar av lyxbilar runt om i landet. Bilmärken som varit aktuella vid stölderna har varit Range Rover samt Dodge RAM. Dessa bilar har ett värde på upp emot tre miljoner kronor styck. Polisen i region mitt vill uppmärksamma bilägare på detta för att förhindra fortsatt brottslighet.

Polisen misstänker att det är två personer misstänka som samarbetar. Tillvägagångssättet har varit en form av relästyrning. En person placerar sig vid ytterdörren och med hjälp av digital utrusning lokaliserar bilnyckeln. Sedan skickas information vidare till nästa person som då kan både öppna och starta bilen.  

Polisen misstänker att det kan röra sig om samma gärningspersoner då tillvägagångssättet är detsamma.

Förvaring av bilnycklar

Vi vill uppmana bilägare att förvara sin bilnyckel som en värdesak, gärna i en metallburk för att blockera signalen. Även reservnyckeln bör förvaras på samma sätt.

Kontrollera om det fungerar genom att ta med metallburken med nyckel i ut till bilen och försök öppna bilen.

Tipsa polisen

Polisen är intresserade av tips och iakttagelser. Ser du obekanta fordon eller personer, försök då gärna att notera specifika detaljer som till exempel registreringsnummer.

Tips kan lämnas via 114 14, ring 112 vid pågående brottslighet. Du kan också tipsa polisen via webben: https://polisen.se/om-polisen/kontakt/tipsa-polisen/